KÜLFÖLDI TÚRÁK

SZURDOK- ÉS GERINCTÚRÁK A KIS-FÁTRÁBAN

2018. szeptember 14-16. (péntek – vasárnap)

Hétvégi túránk a Kis-Fátra vízesésektől, magas sziklafalaktól látványos szurdokrendszerét, és pazar kilátást ígérő kopasz hegycsúcsait, valamint a hegycsúcsokat összekötő, kitett gerinceket érinti, a végén megspékelve egy vártúrával, a Vág fölött.
1. NAP (péntek): Indulás telekocsikkal (4 fő/autó) Szegedről 14.00 órakor. Beszállási lehetőség Budapesten: 16.00 órától. Érkezés a szállásunkra (Terhely/Terchová) 20.00 órakor. Szállás panzióban, vacsora egy helyi étteremben.
2. NAP (szombat): Egész napos, 13 km-es körtúránk 3 szurdokot és két csúcsot is érint. Először a láncokkal, létrákkal, pallókkal biztosított szurdokokon verekedjük át magunkat (mintha a Szlovák Paradicsomban lennénk!), majd felmegyünk az első hegycsúcsra, a Nagy-Rozsutecre (1609 m), ahonnan szépen belátni az egész hegységet. Innen ereszkedünk le majd a Kis-Rozsutechez (1343 m), ami egy kiálló „kakastaréj”, a Kis-Fátra egyik emblematikus hegycsúcsa. Végül, „lecsorgunk” a parkolóba, a túránk startpontjához. Visszamegyünk a szállásunkra, majd vacsora egy helyi étteremben.

3. NAP (vasárnap): Mivel gyakorlatilag csak egy fél napunk lesz már, időtakarékossági okokból sífelvonóval megyünk fel a Kis-Fátra gerincére, hogy ott egy 10 km-et tekeregjünk a nevezetes csúcsokhoz, kezdve mindjárt a hegység legmagasabb pontjával, a Nagy-Krivánnal (1709 m), majd kimegyünk a Kis-Krivánhoz (1671 m), és, ha már ott fent vagyunk, a Chleb (1646 m) nevezetű csúcshoz is. Lefele pedig gyalog megyünk a felvonó parkolójába, és irány haza. Visszafelé még megállunk Sztrecsényben, a Vág partján, a Kis-Fátra tövében, hogy felmásszunk a folyó fölött magasodó impozáns várromokhoz. Érkezés az esti órákban.
Részvételi költség:
  1. szállás: 2 x 15 euro/fő
  2. sífelvonó (csak fel) 10 euró/fő
  3. utazás („benzinpénz”, autópályadíjak): 12 000, -Ft + 5 euró (szlovák autópályadíj, parkolási díjak)
Összesen: 45 euró + 12 000,- Ft, azaz kb. 27 000,- Ft
Étkezés: egyénileg.
Biztosítás: egyénileg